Egy ideje pletykálják, hogy az M GmbH, a BMW sportmodelljeiért felelős részlege dízelmotoros modellen dolgozik. A bajor gyártó egy sejtető videóval jelzi, nem alaptalanok a hírek:

Egy X6-os, amely nem az autópályára született? Ilyen volt az X6 M, most készül valami hasonló, de dízelmotorral.

Ha hihetünk a kiszivárgott információknak, a kocsiba 3,0 literes, hathengeres dízelmotor kerül, amelyet három turbó lát el levegővel. Egy kisebb, amely az alapjárati turbólyukat küszöböli ki és két nagyobb, amely három-három hengerbe pumpálja a levegőt.  

Úgy tudni, a motor az eddigi legerősebb BMW dízel lesz, teljesítménye 381 lóerő, miközben nyomatéka 700 Nm. Az utóbbi érték miatt csak automata váltóval és csak négykerék-hajtással kombinálva kerül piacra.

A kocsi fejlesztését az M GmbH irányítja, hiszen a különleges motor mellé feszesebb, direktebb kormányzás is jár. Az átlagnál sportosabb karosszériával készülő modell várhatóan X6 xDrive50d néven jelenik meg. A motor feltűnik majd az Ötös és Hetes modellekben is. Az új modell tavasszal, a Genfi Autószalonon állhat a nagyközönség elé.

Ha nem tud várni, hogy megvehesse az új motorral az X6-ost, akkor duplaturbós dízellel sem rossz választás az X6, a vezess.hu használtautó-keresőjében találhat ilyeneket.