Mikko Hirvonen 2012-ben a Citroën csapatnál versenyez, árulta el Sebastien Loeb a francia alakulat pilótája. Loeb azután beszélt erről, hogy tegnap Hirvonen kiesésével már a Wales-rali vége előtt biztossá vált nyolcadik világbajnoki címe.

“Nagyszerű csapattárs lesz jövőre és izgalmas csata várható a csapaton belül ” – beszélt Hirvonenről a bajnok.  Egyelőre sem a Ford, sem a Citroën nem erősítette meg hivatalosan Loeb állítását.

“Tárgyalunk a Citroënnel, de még semmit nem írtunk alá ” – mondta a napokban Jouhki Timo, Mikko Hirvonen menedzsere. “Egy dolog azonban biztos, Ogier elhagyja a Citroënt. Mikkót pedig érdekli a helye.”


Nehéz bármit is megjósolni, de azért az igen valószínűnek látszik, hogy Sebastien Loeb mozgatja a szálakat. Hirvonen az elmúlt évek alatt folyamatos egyenletes teljesítményt nyújtott, de valahogy a bajnoki címhez szükséges gyorsaságot, pluszot nem tudta nyújtani. Tökéletes másodikszámú pilóta lehet belőle, hiszen talán a mezőny legmegbízhatóbb pontszerzője.
Mikko Hirvonen a Citroënhez igazol 2 Ezzel ellentétben Sebastien Ogier már olyan gyors, hogy egy-egy versenyen képes megverni Loeböt is azonos körülmények között. De csak addig engedet a Citroën szabadon támadni, amíg Loeb alá nem írt újabb két évre a csapathoz. Utána másodikszámú pilótává avatták, amit nem akar elfogadni. Ezért távozik is a Citroëntől.

Most már csak az a kérdés, hogy hova? A Ford egyelőre nem hosszabbított szerződést a versenyautóit építő és versenyeztető M-Sporttal, azaz még nem biztos, hogy jövőre is indulnak. Ha igen egyértelmű, hogy Ogier a jó választás számukra, már tavaly is megpróbálták leigazolni. Annál is inkább, mert bár Jari-Matti Latvala idén rengeteget gyorsult, ingadozó volt a teljesítménye. Viszont ő már évek óta igazi csapatjátékos.

Emellett a lehetőségek között ott a Volkswagen is, amely ugyan jövőre csak beugróként vesz részt, de hosszútávon jó választás lehet.