Csökkent az üzemanyag-értékesítés, kisebb lett a forgalom, így kevesebb baleseti kárt kellett kifizetni a biztosítóknak, ám a díjak a prognosztizáltnál jóval nagyobb arányban csökkennek – állapította meg gyorselemzésében a Biztosítás.hu online biztosítási alkuszcég.

Idén várhatóan 15 ezer forintra csökken a kötelező felelősségbiztosítás éves átlagdíja. Jelentős, akár az alapdíj felét kitevő online kedvezmény járhat azoknak, akik az egész éves díjat kifizetik, átutalással vagy bakkártyával

Akár 20-25 százalékot is engednek az eddig díjakból

Az árak közlése előtt 5 százalék körüli díjmérséklésre számítottak az internetes alkusz szakértői, amiből inkább 10-15 százalék lett. Sőt, a tizenöt szolgáltató közül “többen is vannak, akik 20-25 százalékos árcsökkentést alkalmaztak” – közölte a biztosítási alkusz. A csekélyebb tarifákkal ezek szerint több biztosító is nagy mennyiségű új ügyfelet kívánom elcsábítani más szolgáltatóktól.

Ennél már tényleg nem lesz olcsóbb a kötelező?

“A rendkívüli árengedmények oka, hogy az idei kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító hány kötelező biztosítást kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a baleseti adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet. A tarifák alapján látható, hogy a nagy biztosítók közül az Allianz és a K&H meg szeretné őrizni ügyfélbázisát, de ebbe idén a Groupama és az Uniqa is bele kíván szólni. A kicsik közül agresszív díjakkal jelentkezik szinte mindenki. Erősítene a KÖBE, az ASTRA és Wabard is.” – írja a cég.

A most meghirdetett díjakat növeli a 2012. januárjától bevezetendő biztosítási adó, amely mintegy öt-hatezer forintos többletkiadást jelent a személyautók tulajdonosának

A Biztosítás.hu, amely az átkötések egyik fő platformjaként  maga is erősen érdekelt a kötelezőváltásban, rekordszámú, akár 1,5 millió váltásra számít.

Fontos tudni, hogy a most meghirdetett díjakat növeli a 2012. januárjától bevezetendő biztosítási adó, amely mintegy öt-hatezer forintos többletkiadást jelent a személyautók tulajdonosának.