Eladó az F1-világbajnok sportkocsija 21


1997-ben az utolsó versenyen dőlt el a Forma-1 világbajnoki cím. Az idényzáró futam, a jerezi Európa Nagydíj előtt Schumacher egy ponttal vezetett Jacques Villeneuve előtt. Elvben győzelem kellett a bajnoki címhez.

Heinz-Harald Frentzennel együtt hárman pontosan azonos időt autóztak az időmérő edzésen, de Villeneuve indult az élről, mert ő érte el előbb ugyanazt az eredményt.

Schumacher jobban rajtolt és az élre állt, de Villeneuve felzárkózott mögé A 48. körben megpróbálta megelőzni a vezető Schumachert a Dry Sack kanyarban. Ekkor a német ráhúzta az autóját a belső előn

Eladó az F1-világbajnok sportkocsija 22


yösebb pozícióban lévő Villeneuve-re.

Schumacher a kavicságyba sodródott és kiesett, Villeneuve sérült autójával folytatni tudta a versenyt. Az utolsó körben mindkét McLaren megelőzte, de a harmadik helyért járó négy ponttal világbajnok lett.

Ezt követően csapata, a Williams-Renault főszponzora, a Rothmans egy speciális ajándékkal lepte meg a bajnokot. Egy Dodge Viper R/T10 Roadsterrel, amelyet ráadásul az amerikai Hennessey tuningolt, úgynevezett Viper Venom 600-ast építettek belőle.

A cigarettagyár színeivel díszített 600 lóerős sportkocsi 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 330 km/óra. Mindezt mindenféle elektronikai segédeszköz nélkül. Tökéletes hétköznapi autó egy Forma-1 világbajnoknak. Nem?

Az autó most eladó. Brit tulajdonosa 63 ezer dollárnyi (13,5 millió forint) összeget kér az újkorában 135 000 dollárért (29 millió forint) kínált különlegességért. Az autóban 23 000 mérföld (37 000 km) van, volt egy apró sérülése, de azt a leírás szerint maradéktalanul kijavították.

Tekintve, hogy a Hennessey modelljei eleve különlegesek, ráadásul egy Indy 500 győztes, IndyCar és Forma-1 bajnok volt az első tulajdonos, nem egy rossz vétel, rajongóknak, gyűjtőknek.

Nem ez az első ilyen különlegesség a piacon, hiszen Micahel Schumacher régi és Jenson Button új Bugattijának is gazdát kerestek korábban.