Magyar idő szerint ma hajnalban folytatódott a tegnap kezdődött Ausztrál-rali. Míg tegnap két aszfaltos szakaszon bemutatóztak a nézőknek a sztárok, addig ma már erdőben, murván száguldottak. Talán túlságosan is.

Kiesett ugyanis a Citroën gyár mindkét versenyzője. Sebastien Loeb a negyedik (mai 2.), szakaszon borult fel autójával, míg Sebastien Ogier két szakasszal később vágta egy fának a DS3 WRC-t., onnan még tovább ment, de egy kilométer múlva megállt. Az első esetig Loeb állt az élen, majd utána Ogier, azaz mindketten az élről búcsúztak.

Loeb esete a 12,78 kilométeres Brooklana szakasz felénél történt, ahol ötször fordult át a versenyautó, mielőtt az oldalán megállt volna. “Túl gyorsan mentem bele egy jobb kanyarba, mert hibáztam, amikor a műszerfalon megnéztem a részeredményeket. Nem összpontosítottam, nem fékeztem eléggé a kanyar előtt, túl gyors voltam” – mondta Loeb, aki azonban azt kizárta, hogy túl keményen hajtott volna a csúszós körülmények között.


“Nem kockáztattam, a korábbi szakaszt is simán, egyszerűen teljesítettük. Félrenéztem, másra figyeltem, túl későn láttam meg a kanyart”. Felborult a rali-világbajnok Ausztráliában 2 Az esetekben minden bizonnyal szerepet játszott a lezúdult eső, ami nagyon csúszóssá tette a pályákat. “Volt néhány kalandunk” – mondta Jari-Matti Latvala, a Ford versenyzője. “Jó párszor eltaláltam a partfalat. Leírhatnám úgy is, hogy nehéz volt, de inkább azt kell mondanom, hogy veszélyes.”

Csapattársa, Mikko Hirvonen is hasonló nehézségekről számolt be: “Bármikor, amikor fékezünk, olyan, mintha jégen lennénk, hihetetlenül csúszik. Egyszerűen nem tapadtak a gumik. Borzasztó “

“Soha nem láttam még ilyen körülményeket. Még Walesnél is rosszabb” – tette hozzá még Petter Solberg.
Felborult a rali-világbajnok Ausztráliában 3 Várhatóan mindkét autót képesek lesznek a Citroën szerelői kijavítani, így holnap – időbüntetés mellett – újraindulhatnak a Superrally szabálynak megfelelően, de ez csak azután derül ki, hogy az autókat megvizsgálták. Jelenleg a két Ford áll az élen, Hirvonen vezet, pár másodperccel Latvala előtt.