Több mint 9 tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott el a Mol töltőállomásain 9 hét alatt a Mol “Kisütöttük: ide vele!” használt sütőolaj-gyűjtő kampánya során.
 
Mint arról beszámoltunk a Mol májusban országszerte 100 benzinkútjánál helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A társaság mindazoknak, akik egy Mol töltőállomásra használt étolajat vittek, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőflakont adott ajándékba, amelyben kényelmesen, tudják tárolni a használt sütőolajat.

E hónap 20-áig összesen több mint 9300 kilogramm használt sütőolajat vittek a Mol töltőállomásaira. A Mol-kutaktól az újrahasznosítható hulladékot a Biofilter Kft. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe. Itt a használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő, amelyet biokomponensként kevernek a Mol finomítóiban a dízel üzemanyagokba.

A lakossági érdeklődésnek és az igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővül a használt sütőolajat átvevő töltőállomások száma, további 50 helyen lehet leadni az olajat.

Magyarországon egy háztartás havonta átlagosan 3 liter étolajat fogyaszt, aminek 75 százalékát sütésre használják, sokan öt alkalommal is, ami nem egészséges. A háztartások többsége kiönti a használt olajat, ami jelentősen szennyezi a környezetet. Egy csepp használt olaj mintegy ezer liter vizet szennyez.