A szöuli Hongik egyetem Eternit? koncepciója nyerte a 2011-es Ferrari Design versenyt, amelyen a jövő sportkocsiját kellett megrajzolniuk a résztvevőknek. A Kim Ju Cheong, Ahn Dre és Lee Sahngseok diákok által jegyzett Eternit? egy futurisztikus roadster, az utasteret körbeölelő szélvédővel, agresszív küszöbökkel és rejtett hátsó kerekekkel.


A versenyen, amelyre világszerte 50 egyetemről érkeztek pályázatok a Torinóban tanuló, azerbajdzsáni Xezri-Samir Sadikhov munkája végzett a második, míg a Londoni Királyi Akadémia hármasa Cavallo Bianco, Henry Cloke , Qi Haitao alkotás a harmadik helyen.

A koncepciók középpontjában az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és az alternatív hajtási rendszereknek kellett állnia, kiemelten a hibrid motoroknak. Ugyanakkor egy másik fontos tényező volt a vezetési élmény növelése a súlycsökkentéssel. Talán nem véletlenül, hiszen a Ferrari is hasonló elvek szerint képzeli el a jövő sportkocsiját.

Nemcsak vázlatokat vártak az indulóktól, de a 2D-es rajzok után digitális 3D-s kivitelben is be kellett nyújtani a terveket, majd végül 1:4-es arányú valódi modellt kellett alkotni.

“Saját szemmel láttam számos valóban innovatív ötletet, amelyet ezek a tehetséges fiatalok küldtek nekünk és éreztem a hatalmas szenvedélyt és elkötelezettséget, amit belefektettek. Biztos vagyok benne, hogy a javaslatok közül néhány megvalósul Ferrarikon a jövőben” – mondta a Ferrari vezetője Luca di Montezemolo, aki a díjat átadta a legjobbaknak.