Felfestve

Felfestve

A régi Budaörsi úton a Virágpiac és a Gazdagréti út között az útpálya szélesítésével kialakítandó buszsáv kivitelezése az utolsó fázishoz érkezik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Július 14-16., illetve július 20-22. között az aszfaltozási munkákat végzik, emiatt időszakosan forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra kell számítani.

A projekt keretében 790 m hosszan szélesítik ki az utat és megújulnak az ezen a szakaszon érintett közművek is. A buszsáv létesítése miatt két helyen a meglévő kerékpárút nyomvonalát is kiigazítják, valamint egy autóbuszmegálló is megújul a munkák során.

A projekt során a meglévő útpálya is megújul, illetve kamerarendszert is kiépül: 2 helyen 1-1 kamerapár figyeli majd a buszsáv forgalmát..

A BKK reményei szerint július végétől az erre közlekedő 40-es, 240-es és 240E buszokon utazók gyorsabban és megbízhatóbban érhetik el úti céljukat. Ugyanakkor bíznak benne, hogy a tömegközlekedés feltételeinek javulásának hatására a környező településeken is többen választják majd a tömegközlekedési eszközöket a személygépkocsival szemben.

A régi Budaörsi úton megvalósuló buszsáv 255 millió forintba kerül, ennek 85 százalékát Európai Uniós támogatásból fedezik. A munkák befejezésének határideje 2011.július 31.