Hőség: nem lesz kamionstop 2 A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteki tájékoztatása szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben az országos tisztifőorvos által július 8-i kezdettel négy napra meghirdetett hőségriasztás miatt felfüggesztette a kamionstopot.

A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik 2011. július 9. szombat délután 3 óra és július 10. vasárnap este 10 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A közlemény kitér arra is, hogy a korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható, akár 27 fok feletti napi középhőmérséklet miatt elrendelt legmagasabb fokozatú hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják.

A kamionstop felfüggesztésével a járművezetők a szállítási feladatukat a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül a lehető leghamarabb befejezhetik; így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk – írja az NFM.