A Ford 100 millió dolláros (18,5 milliárd forint) beruházása eredményeképp a jövőben robotizált lézertechnológia segítségével ellenőrzi a minőséget 17 gyártóüzemében, többek között a Focust is gyártó németországi Saarlouisban. A technológia révén tovább javítható az összeszerelési minőség.


“A robotizált lézertechnológia 500 fontos területen ellenőrzi a méreteket tizedmilliméteres pontossággal, így biztosítva a részegységek tökéletes beszerelését és az utaskabinok extrém alacsony zajszintjét” – fogalmaz Ron Johnson, a Ford Európa gyártásminőségi igazgatója.

A szerelőszalagon a robotok bemérik és meghatározzák azokat a helyeket, ahol az illeszkedés nem megfelelő, így lehetővé teszik az ajtók precíz beállítását, mielőtt az autó elhagyja a szerelőállomást. A gyakorlatban mindez annyit jelent, hogy a szélzaj esélye jelentősen csökken.

Csökken az emberi hibák lehetősége, hiszen a gépek a mérési pontok precíz alkalmazásával működnek, míg korábban a szalag mellett dolgozók szubjektív döntése határozta meg, hogy pontos-e a beszerelés.

A Ford sok fáradságot fordított már a zajcsökkentésre, mert a szélzaj kiemelkedően fontos benyomásnak számít, amikor a vásárló ítéletet alkot egy autó minőségéről. Az új rendszer része a Ford azon törekvésének, amelynek szellemében a vállalat első helyre törekszik a minőség és a vásárlók elégedettsége terén.

A technológia gyakorlati működése: