A Mercedes csúsztat leghosszabban 2 A Mercedes meglovagolta a drift egyre növekvő népszerűségét és új rekordot állított fel. Erős hátsókerék-hajtású autó és jó pilóta az alapja a dritnek, amiből akadt a stuttgarti bázisú csillagos márkánál.

Mauro Calo, a Mercedes-Benz tesztpilótája megdöntötte a rekordot a túlpörgő kerekekkel való keresztbe-csúszás hosszát tekintve. Egy Mercedes C63 AMG volánja mögött Calo 2308 métert, autózott anélkül, hogy az autó hossztengelye a haladási iránnyal párhuzamos lett volna. A Mercedes-Benz World Surreyben lévő tréningpályáján megtett közel nyolc kör 394 méterrel hosszabb, mint a korábbi csúcs.

Calo a Mercedes-Benz vezetéstechnikai csapatának tagja, arra tanítja az ügyfeleket, vendégeket, hogyan lehet az autót uralni, precízen irányítani. A rekordhoz használt Mercedes C63 AMG modellben, 6,2 literes V8-as motort találunk. Teljesítménye alapkivitelben 457 lóerő, de felárért kérhető plusz 30 lóerő hozzá.

A motor maximális nyomatéka 600 Nm, amiből látható, hogy kikapcsolt menetstabilizáló mellett nem jelent gondot túlpörgetni a kerekeket. A C63 AMG 4,4 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 250 km/óra.