A Mercedes-Benz egyik németországi üzemében már épül a környezetkímélő jármű – írta meg a Wirtschaftswoche című magazin.

A hibrid pápamobil elődjéhez hasonlóan gyöngyház fehér lesz, különleges kiépítése pedig lehetővé teszi, hogy a katolikus egyház feje 30 kilométert károsanyag-kibocsátás nélkül tegyen meg a járművel, amelynek konnektorról feltölthető akkumulátorai lesznek.

Az elektromos meghajtás nem jöhetett szóba, mert a pápamobilt úgy kell kialakítani, hogy támadás esetén ki lehessen menteni belőle a vallási vezetőt – tudta meg a magazin.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő megerősítette, hogy megrendelést adtak ki a Mercedes gyárnak, azt viszont cáfolta, hogy XVI. Benedek már szeptemberi németországi látogatásán kipróbálja a járművet. Valószínűbb, hogy az autó csak az év végére készül el.

A patinás német autóüzem már évtizedek óta a Vatikán “beszállítója”, és már több rendkívüli járművet gyártott pápáknak. Az első pápa, aki egy Mercedes kényelmét élvezhette, XI. Pius volt. Ő egy nyolchengeres, nyolcvan lóerős Nürburg 460-as modellben utazhatott, melyet 1930. május 23-án vehetett át.

Forrás: MTI