Bár az időmérőn jobban végzett, Michelisz Norbertnek a mezőny végéről kellett rajtolnia, a Cseh Köztársaság idei első túraautó-vb futamain, mert versenyautója 12 kilóval könnyebb volt, mint az előírt tömeg, így kizárták az időmérőből. Állítólag a későn megérkezett alkatrészek miatt hibázott a csapat.

Ám Michelisz így is pontot szerzett: tizenegy autót megelőzve a négy pontot érő nyolcadik helyig jött fel az első versenyen. A Zengő Dension Team pilótája az utolsó rajthelyről indulva szinte minden körben javított helyezésén, végül Darryl O’Young mögött a nyolcadik lett.


A verseny harmadik körében Michelisz megfutotta a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésének leggyorsabb körét. A futamot Robert Huff nyerte Yvan Muller és Alain Menu előtt, a Yokohama Drivers’ Trophy-ban Kristian Poulsen végzett az élen Darryl O’Young és Michelisz Norbert előtt.

Az állórajtos második futamot Michelisz szintén az utolsó helyről kezdte és remek rajtjának köszönhetően az első kör végén már a 13. helyen haladt és a következő körök folyamán előrelépett a legjobb tíz közé is.

Az ötödik körben viszont összeütközött Darryl O’Younggal, ami visszavetette a 11. helyre, melyen egyelőre ismeretlen eredetű műszaki hiba miatt már nem tudott javítani. A versenyt Yvan Muller nyerte Tom Coronel és Alain Menu előtt, a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében Michel Nykjaer végzett az élen Javier Villa és Kristian Poulsen előtt.

Büntetéssel is pontszerző Michelisz 3


A futam után Micheliszt az ütközés miatt 30 másodperces időbüntetéssel, illetve egy 10 helyes rajtbüntetéssel sújtották a sportfelügyelők, utóbbit három versenyre felfüggesztettek.

“Közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem Darryl O’Youngot, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, aztán ő már próbált az íven elfordulni, de az én autóm eleje még bent volt egy kicsit. Ha egy kis helyet hagyott volna, szerintem elkerülhető lett volna a baleset, de nyilván nekem is határozottabbnak kellett volna lennem” – mondta Michelisz Norbert.

” Összességében a futamon a fő probléma az volt, hogy most nagyon nem éreztem jól magam az autóban. Alulkormányzottságból nagyon hirtelen váltott túlkormányzott állapotba, nagyon nehéz volt kezelni. Kétszer a végéről rajtolva szerettünk volna az első tízben végezni, a második futamon nem hiszem, hogy a kilencedik helynél előrébb tudtam volna végezni.”

A Zengő Dension Team versenyzője az összetett pontverseny nyolcadik helyén várja a következő fordulót.