Ismét árcsökkenés lesz a hazai töltőállomásokon. A Mol bruttó 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát; a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból kedden az MTI. Tekintettel a hosszú hétvégére, az árváltozásra ezúttal csütörtökön kerül sor.  

A mérsékléssel a benzin ára 372-373 forintra esik, a gázolajé 366 forint marad. A Mol egy hete szintén 5 forinttal csökkentette a 95-ös árát, a gázolaj ára akkor sem változott. Továbbra is érdemes megnézni a kútoszlopok árait, hiszen az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások áraiban.

Idén az áremelkedések és árcsökkenések összegeként eddig a benzin ára 12 forintot emelkedett, míg a dízel 15 fronttal drágább, mint az év elején. Egy éve a 95-ös benzin még csak 340 forint volt, míg a gázolajat átlagosan 322 forint/liter áron mérték.

Pár éven belül azonban egyre többen lehetnek, akik már nem benzinárat figyelik, hanem az áram díját vizsgálják. Két év múlva a Suzuki Swiftből is lesz konnektorról tölthető variáns. Ide kattintva bővebben is olvashat róla.

Forrás: MTI