Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró 1
Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró 2

Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró

Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró

Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró 5
Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró 6
Fotó megosztása:
Itt a szekrényajtós Mazda terepjáró 7


Kiadta a Mazda az első képeket a BT-50 Freestyle-ról. Ez lényegében nem más, mint a tavaly bemutatott, nálunk egyelőre még nem kapható új BT-50 harmadik változata, egymással szemben nyíló ajtókkal. Ez képez átmenetet a szimpla-, illetve duplafülkés modellek között.

Ebben ugyanúgy van hátsó ülés, mint a duplafülkésben, de platója nagyobb abból kifolyólag, hogy a második üléssorban jóval kisebb a hely. Azért, hogy könnyebb legyen beszállni, elhagyják a B oszlopot és a második ajtók hátul függesztettek. Bár felnőttek számára nem tűnik kényelmesnek a hely, a Mazda leszögezi, hogy 50 milliméterrel meghosszabbították az ülőlapot, míg a háttámlát 128 mm-rel növelték. Gyerekülést így könnyebb betenni.  

Ennél is fontosabb lehet a felhasználóknak, hogy a plató űrtartalma a hosszabb alapnak és a magasabb oldalfalaknak köszönhetően 1453 liter, ami 266-tal több, mint a jelenlegi hasonló modellé. Ugyanakkor a hátsó ülések ülőlapja egyszerűen eltávolítható, így ez a rész is használható csomagtartóként.

A Mazda BT-50 Freestyle Ausztráliában mutatkozik be elsőként, ott igen népszerű a típus. A forgalmazása még idén megkezdődik.