Az általunk is próbált Cayman R, a Porsche középmotoros autójának leggyorsabb darabja. Ehhez a többi Caymanénál erősebb motor, ugyanakkor kisebb tömeg segíti hozzá. A Porsche most azoknak is odaadja a pluszteljesítményt, akiknek nem utcai versenyautó kell.

Csúcsteljesítmény fogyókúra nélkül 1
Csúcsteljesítmény fogyókúra nélkül 15


A Cayman S Black Edition motorja 3,4 literes boxer, az a kivitel, ami a Cayman R-ben is szerepel, így tíz lóerővel erősebb, mint a hagyományos Cayman S. A maximális motorteljesítmény 330 lóerő 7400-as fordulatszám mellett. A csúcsnyomaték 370 Nm.

Mivel az 55 kilós fogyással járó kúrát kihagyja a gyártósoron, így lassabb, mint az R, de gyorsabb, mint a sima S. Semmiképp sem lassú. 5,1 másodperc alatt gyorsul százra kézi váltóval, míg duplakuplungos automatával 5,0 alatt teljesíti a penzumot. Ha azonban a tulaj megveszi a Sport Chrono csomagot az automatához és az abban rejlő rajtautomatikát aktiválja, akkor 4,8 másodperc alatt teljesít a sportkocsi.

A Cayman S Black Edition végsebessége 2 km/órával több hagyományos társainál, kézi váltóval 279, automatával 277 km/óra.

Természetesen nem véletlen a Black kifejezés a nevében, ez utal a küllemre. Ezen a kocsin ugyanis szinte mindent feketére színeztek, a karosszérián túl a 19 colos keréktárcsákat és az utastér fő elemeit is.  Az egyediségre a polírozott küszöbborítás, illetve az utas előtti kis tábla hívja fel a figyelmet, amelyből az is kiderül, hogy összesen 500 darab ilyen modell készül.

Persze nemcsak színében kiemelkedő a sorozat, de ezt a változatot telerakta amúgy csak felárért rendelhető extrákkal a gyár. Így a kanyarkövető, bi-xenon fényszórók, az automatikusan sötétedő tükrök, az esőszenzor, a navigációs rendszer stb. is alapáron jár.

Nem ez az első Black Edition modell a Porschétől, nemrég mutatkozott be a Boxster és 911-es hasonló sorozata.