Tegnap már beszámoltunk a Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén használt királyi járművekről, egyről azonban nem lehetett tudni.

Az ifjú pár külön érkezett az esküvő helyszínére Westminster apátsághoz, az ara egy Rolls-Royce-szal, a vőlegény egy spéci Bentleyvel. A boldogító igen után egy 1902-es nyitott hintóval utaztak a Buckingham-palotához, ahol annak erkélyén megtörtént a hitvesi csók, amely az anglikán egyház szertartása szerint a templomban tilos. Majd következett az állófogadás.

A kitartók még egyszer láthatták a főszereplőket, amikor azok egy előre be nem jelentett programként elautóztak Károly herceg rezidenciájáig, a Clarence House-ig. Az ifjú pár egy Aston Martin DB6 MKII Volante típussal távozott. A Seychelles-kék nyitott sportkocsi Vilmos apjáé, Károly hercegé, ő kapta a Királynőtől a 21. születésnapjára 1969-ben, de a mostani alkalomra kölcsönadta.

330 lóerős hathengeres motorjával komoly száguldásra is képes lenne nyitott kocsi, de a pár természetesen lépésben autózott és integetett. Károly herceg, akik komolyan támogatja a környezetvédelmet, 2008-ban átalakíttatta az autót a gyártóval, így az most bioetanollal üzemel.

A feldíszített autó elején egy L betű volt látható, ami a tanulók jelen Angliában, de nem tudni, hogy a vezetésben vagy a szerelemben kívántak tanulónak látszani, mivel négy szív is társult az L-hez.

Erre az alkalomra külön hátsó táblát kapott az Aston Martin, az angol divatnak megfelelően a kombinációt úgy állították össze, hogy abból egy szöveg olvasható ki. A JU5T WED friss házasokat jelent.

Bár az Aston Martin igazi brit autómárka, a hétköznapokon a német autókat részesítik előnyben a királyi család tagjai, főként az Audit. Károly herceget Audi A8, illetve A6 Allroad modellekkel látni, Harry herceg és Kate Middleton A3-ast használ, míg Vilmos herceg egy sportos S4-est hajt.

Sportkocsival távozott a hercegi pár 2