A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alap útüzemeltetési és fenntartási munkáira összesen bruttó 37 milliárd forintot tervez elkölteni 2011-ben. A tervekben szerepelnek mellékút felújítások, kis- és nagyfelületű burkolatjavítások, hídfelújítások és forgalomtechnikai beruházások.


A több mint 30 ezer kilométeres állami közúthálózat elöregedett és rossz állapotú részein gyakorlatilag folyamatos a kátyúzási igény, a 2010-es 7,5 milliárd forint után 2011-ben mintegy 9,4 milliárd forintot tervez elkölteni a cég ilyen tevékenységére. Emellett 170 kilométernyi mellékút felújítását tervezik 10 milliárd forint értékben.

Folytatódik a nagyfelületű burkolatjavítási program is, az idei teljes program kerete mintegy 14 milliárd forint, és ebből a 2011 tavaszán megvalósuló első ütemben több mint 10 milliárd forint áll rendelkezése, így több mint másfél millió négyzetméternyi javítás végezhető el, amely közel 450 kilométernyi utat érinthet. A munkálatok ütemezetten még április hónapban megkezdődnek.  

Ezen túlmenően 68 híd felújítási munkálatai valósulhatnak meg 1,8 milliárd forint értékben. A munkák kivitelezése 2011. március végén kezdődött és a tervek szerint 2011. május végén fejeződik be. Év végéig várhatóan további 700 millió forint jut további javításokra.

Az útfelújítási munkákon kívül a forgalombiztonságot javító forgalomtechnikai beavatkozásokat tervez 2011-ben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a beavatkozások értéke elérheti az 1 milliárd forintot. A burkolatjel festési program keretén belül mintegy 620 ezer négyzetméternyi felületen végeznek munkákat.