Az Aston Martin Racing új versenyautóval bővíti kínálatát. A V12 Vantage utcai autón alapuló 600 lóerős GT3-as modell 2012-ben kezdheti meg versenykarrierjét.

600 lóerőnél is erősebb a V12-es motor

600 lóerőnél is erősebb a V12-es motor

600 lóerőnél is erősebb a V12-es motor


Bár egy kis vállalatról van szó, nehéz felsorolni és főként megkülönböztetni az Aston Martin modelljeit. Hasonlóan nincs könnyű helyzetünk a cég versenyautóit illetően, akad jó pár. Jövőre pedig érkezik egy újabb. Az Aston Martin elárulta, hogy készül a Vantage GT3.

A versenyautó a 2006-ban bemutatott DBRS9-est váltja, amelyből 26 darab épült azóta és számtalan sikert ért el.  Most is versenyképes, de már öregecske, frissíteni kell a technikát.

A GT3 alapját a V12 Vantage utcai modell adja, annak alumínium vázszerkezetét és 6.0 literes V12-es motorját is felhasználják. Ugyanakkor a GT3-asnak kormányról kapcsolható félautomata verseny-sebességváltója lesz, amelyet az Xtrac szállít. Tekintve, hogy elsősorban amatőr versenyzőknek szánják, verseny-ABS és kipörgésgátló is segít.

Az Aston Martin közleménye alapján a tervek szerint a versenyautó 1250 kilót nyom majd, miközben a motor teljesítménye 600 lóerő feletti, a nyomatéka 700 Nm lesz. Az első autó júliusra készül el, majd egy hosszú tesztelési, fejlesztési folyamat vár rá. A vevőknek szánt autókat csak azután építik meg, a 2012-es versenyidényre lesznek készen.

Nem ez az első versenyautó a Vantage-ből, létezik a más szabályoknak megfelelő GT2 és GT4 kivitel is.