A Nemzetközi Automobil Szövetség, a csapatok képviselői és a verseny rendezői úgy döntöttek, hogy törlik a Jordán-rali eredeti csütörtöki programját. Egyelőre ezt hivatalosan az FIA még nem erősítette meg, de a szervezet emberei a helyszínen tartózkodó újságíróknak már elmondták.

Azért kellett a törlés mellett dönteni, mert a csapatok nem tudnak felkészülni holnapra. A szíriai forrongó helyzet miatt korábban kérdéses volt a rali-világbajnokság negyedik futamának megrendezése is. Ám a csapatok végül úgy döntöttek, hogy kamionjaikat, amelyeket nem engedtek ár Szírián, Triesztből hajóval juttatják el Izraelbe, majd onnan lábon mennek Jordániába.


A versenyautók a szokásoknak megfelelően repülővel érkezetek, így időben a helyszínen voltak, de semmilyen tartalékalkatrész, a szerelésükhöz szükséges szerszámok, a csapatok épületei, sátrai nem álltak rendelkezésre.
A szervizpark most

A szervizpark most


Csakhogy a hajó egyik motorja a nyílt tengeren elromlott, emiatt nagyon lelassult és egyre nagyobb késést halmozott fel. Tegnap eset ért Haifához, de a viharos tengeren túl veszélyes lett volna a kikötőbe hajóznia, és időközben a második motorja is meghibásodott. Végül három vontatóhajóval tegnap este három nap késéssel elérte a partot. Ma reggel megkezdték a kipakolást és a vámügyintézést.

Várhatóan ma este, éjszaka jut el Jordániába, a Holt-tenger partjánál lévő szervizparkba a felszerelés, mindössze fél nappal azelőtt, hogy reggel 7:00-kor a Jerash városában a hivatalos rajt után kezdetét venné a verseny.

Ezért a csütörtöki versenynap programját törölték. Egyelőre a pontos programot nem tudni, de a tervek szerint a ma elmaradt közös tesztet holnap rendezik meg, majd azt követi a ceremoniális rajt, pénteken és szombaton pedig összesen 14 gyorsaságit rendeznek meg az eredeti 20 helyett.