A New York-i Autószalonon a Subaru bemutatja az új Imprezát – tudatta közleményben a japán autógyár. Elsőre alig meglepő ez a hír, de ha belegondolunk, még fiatal kocsiról van szó, hiszen az előző modellt 2007-ben mutatták be Európában, az USA-ban pedig 2008-ban, azaz, mindössze 3-4 év elteltével nyugdíjazzák a jelenlegit. Normál esetben a ráncfelvarrásnak kellene következnie.

Bár egyelőre csak egyetlen képet közölt az új Imprezáról a Subaru, megállapítható, hogy nem erről van szó. Az új modell még távolabb kerül a korábban megszokottól, egyáltalán nem olyan agresszív, mint a tavaly novemberben bemutatott tanulmány alapján várnánk, elegáns megjelenésű. Sok tekintetben a Mazda6 és Mazda3 köszön vissza, elég megnézni a masszív sárvédőíveket.

Az autó azonnal kétféle karosszériaváltozattal mutatkozik be, az itt látható szedán mellett leleplezik az ötajtós variánst is. Bár a műszaki tartalomról nem közölt adatokat a Subaru, a kiszivárgott hírek szerint ott kevés változás lesz. A fő vonal a 2,0 literes boxermotor marad, de mellette 2,5 literes benzines és 2,0 literes dízelmotor is választható majd az első- és négykerék-hajtást rejtő modellekhez.

Annyit azért elárult a Subaru, hogy az Impreza lesz a legtakarékosabb 4×4-es modell az Egyesült Államokban, 6,5 literes átlagfogyasztású variáns is készül. További részleteket az április 22-én nyíló autószalonon tudhatunk meg.