A Mitsubishi Japánban megkezdte a rendelések felvételét a MINICAB-MiEV elektromos hajtású mini haszonjárműre, amelynek forgalmazása az év vége felé kezdődik. A MINICAB haszonjárműre épülő elektromos jármű az i-MiEV után a vállalat második, új generációs elektromos hajtású modellje.

Miközben felhasználták az i-MiEV-nél összegyűlt tapasztalatot, ezúttal olyan autót akartak tervezni, amelynél előtérbe kerül a praktikum, a megbízhatóság, a tartósság és az alacsony fenntartási költség is.

A Mitsubishi azt nem közölte, milyen motor került a járműbe, de a tesztelés során az i-MiEV-ben használt technikát alkalmazták. Annak villanymotorja 64 lóerős, ugyanakkor 180 Nm nyomatékot produkál. Százra 15 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 130 km/óra.

A tervek szerint kétféle akkumulátorral lesz rendelhető, hogy igazodjon a vásárlók igényeihez. A 10,5 kWh-s nagyjából 100 km, a 16 kWh-s körülbelül 150 km hatótávolságra elegendő.

A kormányzati támogatással is kalkuláló előzetes számítások szerint MINICAB-MiEV nettó fogyasztói ára körülbelül 1,7 millió japán jen (3,7 millió forint), illetve 2,05 millió jen (4,5 millió forint) lesz az akkumulátoroktól függően. Az áruszállító egyaránt megvásárolható lesz a biztosítási díjat és a fenntartási költségeket is magába foglaló lízing-konstrukcióban és készpénzért is.