Változatlan felállással, de továbbfejlesztett technikával vág neki a 2011-es idénynek a Peugeot-Total-Hungária Rallye Team. Ifj. Tóth János és Tagai Róbert ma mutatta be új autóját a Kakucsringen.

“Mind a hat bajnoki futamon indulok, már alig várom az egri rajtot – mondta Ifj.Tóth a szerdai sajtótájékoztatóján. – Azért gondolom, hogy nagy harc lesz, mert a Super 2000-es versenyautók, amelyek közül négy is felvonul az ob-n, nagyon erősek, és ráadásul a Mitsubishik is pokoli jók.”


A pilóta elmondta, hogy a fehér-piros-kék színekben pompázó Peugeot 207 Super 2000-es alapos átalakításon esett át: többek között a motor 30 LE-vel erősebb, és egy teljesen új első futóművet is kapott. A leglátványosabb újítás a két ajtó, amit az új előírásoknak megfelelően biztonsági habbal töltöttek fel, valamint az oldalsó ablakokat is plexi üvegekre cserélték. A végsebessége meghaladja a 180 km/órát, és a kanyarokban Tóth szerint elképesztő sebességre lesz képes.

“Úgy gondolom, hallatlanul izgalmas bajnokság lesz, benne a nagyszerű szeptemberi pécsi IRC-futammal, amely egy mini világbajnokságnak is beillik” – mondta ifj. Tóth. Az ob nyitóversenyén, az Eger-ralin jövő szombaton és vasárnap 11 gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, melyeknek 163,2 km az össztávja, a viadal teljes hossza pedig 449,90 km lesz.

Forrás: MTI