Bemutatta új, hosszú távú versenyekre készített LMP1-es autóját az Aston Martin.

Az AMR-One fényezése a múltat idézi, Gulf Oil-színekben pompázik. A motortérben egy kétliteres soros hathengeres erőforrás dolgozik, amelyből turbótöltő segítségével 548 lóerőt préseltek ki. A benzinmotor az autó hátsó kerekeit egy hatsebességes félautomata sebességváltón keresztül hajtja meg.

A britek összesen hat autó készítését tervezik. Ebből hármat a gyári csapatban indítanak: az egyiket az Intercontinental Le Mans Cup futamain, míg a másik kettőt a Le Mans-i versenyen. A 009-es rajtszámú autót a mexikói Adrian Fernandez, a brit Andy Meyrick és a svájci Harold Primat hajtja majd. A 007-es autó kormánya mögött még kiadó egy hely a Brit Darren Turner és a német Stefan Mücke mellett.

Kész az Aston Martin Le Mans-i autója 2 Dr. Ulrich Bez, az Aston Martin vezérigazgatója lelkesedését fejezte ki: “Történelmünk szerves része a hosszú távú versenyeken való részvétel. Idén bizonyíthatjuk, hogy egy kis csapat is versenyképes lehet, ha a megfelelő tervezőkkel dolgozik, a legfejlettebb technikát használva.”