A Porsche bővíti modellpalettáját, amelyhez több dolgozóra van szüksége.
A Porsche bővíti modellpalettáját, amelyhez több dolgozóra van szüksége.

Új dolgozókat keres a Porsche

A Porsche bővíti modellpalettáját, amelyhez több dolgozóra van szüksége.
Új dolgozókat keres a Porsche 7
Új dolgozókat keres a Porsche 8
Fotó megosztása:
Annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a modellpaletta tervezett bővítésével, valamint elérhessék az értékesítési célokat, a Porsche 2015-ig ezer új dolgozóval bővíti munkavállalóinak számát.

Ebből ötszáz főt a jelenleg Cajun néven ismert kis szabadidő-autó gyártásánál foglalkoztatnak majd. Az új modell 2013-as európai bemutatóját fél évvel követi majd az észak-amerikai.
A Porsche felügyelőbizottsága március közepéig hozza meg a döntést a gyártás helyéről. A legesélyesebb jelölt Lipcse, ahol párhuzamosan készülhetne a Cayenne és Panamera modellekkel.

Ötszáz fővel – akik nagyrészt mérnökök – gyarapodik a Weissachban található fejlesztőközpontban dolgozók száma is. A gyár tervei szerint 2015 és 2018 között további ötszáz új munkatárs írhatja náluk alá a munkaszerződését.

A beruházásokkal sem fognak spórolni. Új karosszéria- és festőüzem létesítésre 500 és 750 millió euró közötti összeget fordítanak, míg a következő négy évben csaknem ugyanennyit a modellek fejlesztésére.

A dolgozók számának növelése és a beruházások mögött az a terv áll, hogy a Porsche négyről héttagúra bővíti kínálatát, valamint az a tény, hogy a jövőben részt kell vállalniuk a Volkswagen csoport egyes fejlesztéseiben is.
Ezek elengedhetetlenek középtávú céljuk megvalósításához, eladásai számaik megduplázásához.