Extráival hódítana a Porsche roadster 1
Extráival hódítana a Porsche roadster 17


Alig egy hete mutatta be a Porsche a Carrera Black Editiont, most pedig a Boxsterből készítettek hasonló limitált sorozatot. A Boxster S Black Edition testvéréhez hasonlóan komoly felszereltséget kínál a normál Boxster áráért, miközben teljesítménye is magasabb.
 
Nevéhez illően szinte minden részlete fekete fényezést kap, így a karosszérián túl a motor oldalsó szívónyílásai, a bukócsövek és a kipufogó is. Az autóhoz 19 colos, természetesen fekete keréktárcsák járnak, amelyeket még a különleges Spyder modellhez dolgoztak ki a tervezők.

A fekete szín uralja a belső teret is, de például a Black Edition feliratú küszöbdíszek fényes rozsdamentes acélból készültek. A Sport Design néven futó új kormányt puha fekete bőr borítja, ahogy az ülések is ebben a színben pompáznak. A műszerfal, a középkonzol és váltókar díszítéseit is feketére festették, a műszerfal számlapjai pedig fekete alapon fehérek.

Extráival hódítana a Porsche roadster 18


Olyan elemek teszik igazán jó vétellé a Black Editiont, mint az alapáron járó szélfogó, tempomat, esőérzékelő, fényre sötétedő visszapillantók, navigációs rendszer, automata klíma és bi-xenon fényszórók. Ezenfelül rendelhetők kerámia féktárcsák, aktív felfüggesztés, adaptív sportülések, természetesen már komoly pénzért.

Bár a középmotoros sportkocsi alapját a Boxster S adja, ez annál tíz lóerővel erősebb, a 3,4 literes boxermotor teljesítménye itt 320 lóerő. Ezzel egy tizeddel gyorsabb a Boxster S-nél, így 5,2 másodperc alatt gyorsul százra. Végsebessége 276 km/óra, ami két km/órával fejeli meg az alapmodell tempóját. Ha az ügyfél duplakuplungos automatával rendeli meg a kocsit, akkor további 0,2-et javul a sprintidő, de 274 km/órára romlik a végsebesség.

Az autó márciustól rendelhető meg, összesen 987 darab készül belőle. Bár ezt a német gyár nem hozta nyilvánosságra, a szám vélhetően a Boxster kódnevével van valahogy kapcsolatban, ami 986.