Az Audi mintegy 900 millió euró (252 milliárd forint) beruházással 2013-ra kibővíti győri üzemét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke még 2010. szeptember végén.

Nemcsak összeszerelő üzem, hanem teljes gyártóbázis lesz

Nemcsak összeszerelő üzem, hanem teljes gyártóbázis lesz


Ezzel azonban nem feltétlenül van vége a német konszern befektetéseinek Magyarországon. Egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel az Audi győri gyárbővítési terveiben. Ez a vállalat által benyújtott környezetvédelmi engedélyezési dokumentációból derült ki. E szerint ugyanis 2017-2018-ra tovább bővítheti az üzemet, amely akkortól napi ezer autó előállítására lesz képes, az éves termelése pedig elérné a 340 000 darabot.

2013-tól Győrben évente 125 000 autó gördül majd le a gyártósorról, közöttük Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet, valamint az A3 egy további változata. A pletykák szerint ez egy szedán lesz. Míg eddig csak összeszerelést végeztek, két év múlva a teljes gyártási folyamatot helyben végzik majd.

A zöld hatósághoz eljuttatott dokumentációban egy igazán biztató mondat is szerepel, amely szerint az Audi “a létesítmény felszámolását a következő harminc évben nem tervezi”.