A Porsche egy igen vonzó különkiadást készített a 911-es sorozatból. A mindössze 1911 darabban készülő Black Edition exkluzivitást kínál alapáron. A Coupé és Cabriolet kivitelben is elérhető modell ugyanis nem kerül többe, mint a Carrera alapmodell.

Fekete széria a Porschétól 1
Fekete széria a Porschétól 25


Nevének megfelelően a típus fekete színű, ez lehet a gyár alap fekete fényezése, de felárért kérhető bazaltfekete metál is. A diszkrét sötét színt kiemeli a 911 Turbo II néven futó 19 colos felnik használata, amelyek tökéletesen passzolnak a Black Editionhöz, tekintve, hogy ezüst-fekete színkombináció díszíti azokat. Az új keréktárcsák másik előnye, hogy még inkább látni engedik a Porsche méltán híres, négydugattyús, alumínium féknyergeit, amelyek ezen a modellen természetesen feketék.

Már az ajtók kinyitásakor nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy – szimpla – 911-es, a krómozott küszöbdíszeken feltűnik a Black Edition név. Belül természetesen szinte minden fekete színű, a csomag részeként adott félbőr ülések, a különleges sportkormány és a műszerfal számlapjai is. A stílusos megjelenést viszont a műszerfalon, a szellőzők körül, a váltókar körül látható alumínium díszlécek garantálják. A kesztyűtartó fedelén elhelyezett sorszámozott plakett pedig az utas számára is nyilvánvalóvá teszi a jármű egyediségét.

Fekete széria a Porschétól 26


A Black Edition modellekhez alapáron jár a kifejezetten a 911-es utasteréhez hangolt Bose hifirendszer, amely 13 (kabrió 12) hangszóróból és egy 385 wattos digitális erősítőből épül fel. Ezenfelül a navigációs rendszerért, a parkoló asszisztensért, a tempomatért, az esőérzékelőért és a fényre sötétedő visszapillantó tükörért sem kér pluszpénzt ennél a modellnél a német gyár.  

Műszaki szempontból a Black Edition a Carrera 3,6 literes boxermotorját kapja. A hathengeres motor teljesítménye 345 lóerős, amivel a 4,9 másodperc (Cabriolet 5,1) alatt éri el a 100 km/órás tempót a kocsi. A Black Edition modellek végsebessége 289 km/óra.

Ha mindez nem lenne elég a kedves vevőnek, természetesen a hagyományos modellekhez is elérhető csomagokkal fejleszthető az autó. Már a duplakuplungos automata váltó megrendelésével is javul a sprintidő, de az úgynevezett Sport Chrono Plus csomagban szereplő rajtautomatika igazi sprinterré teszi. Az értékek ekkor 4,5, illetve 4,7 másodpercre javulnak. A jobb útfogáshoz rendelhető aktív futómű, a rövidebb fékutakhoz pedig kerámia féktárcsák.

A Porsche 911 Black Edition 2011 áprilisától kerül a kereskedőkhöz.