Feledékeny a brit élsport, amelynek legjobban fizetett sztárjai esetenként Ferrarijukat hagyják el, máskor az megy ki a fejükből, hogy van valahol egy Porschéjuk. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap írta meg Jermaine Pennant, a Premier Ligában – az angol labdarúgás felső osztályában – játszó Stoke City 28 éves reménységének történetét.

Pennant a spanyolországi Zaragoza vasútállomásának parkolójában hagyta egy hónapig Porschéját – miután elfelejtette, hogy van neki egy ilyen autója. A szélső, aki decemberben igazolt 2,8 millió fontért (930 millió forintért) a Real Zaragoza csapatától a Stoke Cityhez, a beszámoló szerint megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy vagyont kell kifizetnie parkolási büntetésre, mivel fogalma sem volt róla, hogy áll egy Porschéja a spanyol város pályaudvaránál.


Pennant váltig bizonygatta, hogy nincs a hatósági leírásban szereplőnek megfelelő autója, de a rendszám – amely ráadásul “személyre szabott” volt, vagyis nyilván szintén jó sokba került – egyértelműen bizonyította, hogy a zaragozai parkolóban talált Porsche az övé.

A játékos végül beletörődött a tényekbe, és megkérte egyik barátját, hogy vigye a kocsit spanyolországi villájához. Ez nem okozott különösebb nehézséget, mivel Pennant még a kulcsot is az elfelejtett Porschéban hagyta.
 


Épp a minap számoltunk be egy hasonló esetről, amikor Jenson Button brit Forma 1-es exvilágbajnok édesapja a Ferrariját hagyta el az olasz Riviérán. John Button, aki maga is egykori ralivilágbajnok, bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy ellopták szállodája elől élénkpiros Ferrari Maranello 550-esét, majd visszatért monte-carlói otthonába.

Alig 24 óra elteltével azonban megcsörrent telefonja, és az olasz rendőrség közölte vele: megtalálták a 150 ezer font (50 millió forint) értékű autót, mindössze 800 méterre a szállodától. A Ferrari szabályosan parkolt, be volt zárva és semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta.

A rendőrök a brit lap szerint abból a feltételezésből indulnak ki, hogy az idősebbik Button leparkolt vagyont érő kocsijával – és azonnal el is felejtette, hogy egyáltalán használta a járművet, és arról is, hogy hol hagyta. A Ferrarit végül egy autómentő furgonnal szállították John Button monte-carlói házához.

Forrás: MTI