Ma reggeltől vasárnap délután hat óráig a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója fokozott ellenőrzést rendelt el az igazgatóság illetékességi területén, vagyis Ferihegy környékén. A rendőrség esetenként rövid időre forgalomkorlátozásokat is bevezet a Ferihegy 2 terminálon, illetve az oda vezető utakon.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, valamint a közlekedés biztonságának további javítása. Ennek érdekében ellenőrzik a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtérre utazási, illetve egyéb céllal érkező személyeket. Továbbá vizsgálják a repülőtérre érkező járművek műszaki állapotát, a forgalomban való részvételének feltételeit, vezetőit, azok vezetésre képes állapotát, vezetésre való jogosultságát, valamint a KRESZ szabályainak betartását.

A rendőrség indoklása szerint az ellenőrzés elrendelését az indokolta, hogy az európai uniós elnökség kapcsán megrendezésre kerülő konferenciákra nagyszámú külföldi vezető érkezik hazánkba, akik jelentős része a repülőtérre érkezik, majd onnan is utazik el.