Az “édes élet” korszakától kezdve néhány évvel ezelőttig a krupiék álmának számított Itália legnevesebb kaszinójában dolgozni. A gazdasági válság azonban itt is éreztette hatását. A San Remó-i kaszinó 74 millió euró bevétellel zárta a tavalyi esztendőt, hat százalékkal kevesebbel 2009-hez képest. Ötvenmilliót a játékosok a pénznyerő-automatákban hagytak. A Secolo XIX genovai napilap adott hírt az 51 éves krupié, Claudio Morri döntéséről, aki a zöld asztalnál való munkát a kaszinó parkolóőri állására váltotta le. További tizenöt kollégája mérlegel hasonló álláscserét.  

“Ugyanannyit keresünk, mint tíz évvel ezelőtt. Csak akkor a borravaló ráadásként még egy fél fizetést adott, most van olyan asztal, ahol egy centet se hagynak nekünk a vendégek” – magyarázta a sajtónak a San Remó-i krupiék között veteránnak számító Francesco Preposto.     

Szerinte a vendégek is megváltoztak: rulett vagy kártya helyett a félkarú rablónál játszanak magányosan, így nem kell borravalót se hagyni. A zöld asztalhoz ülők sem tartják már tiszteletben a kaszinók íratlan szabályát: ha nyersz, jutalmat érdemel a krupié is – hangoztatta Preposto.

Forrás: MTI