Árverésre kerül februárban John Lennon első autója, amelyet közvetlenül az után vett, hogy megszerezte a jogosítványát. Ez persze nem tinédzserként történt, mint általában, hanem 25 éves korában.

A négyszemélyes Ferrari 330 GT típusú autót 1965-ben vásárolta 2000 fontért (670 ezer forintért) a Beatles együttes néhai tagja. Most a várakozások szerint 100-140 ezer fontért (34-47 millió forintért) kelhet el.

Az autókereskedők egymásnak adták a kilincset Lennonnál, amikor kiderült, hogy levizsgázott autóvezetésből. Jobbnál jobb luxuskocsikat ajánlottak a zenésznek, de neki nem kellett a Maserati, az Aston Martin, a Jaguar, helyettük a Ferrari tetszett – számolt be a történetről Philip Norman, Lennon életrajzírója.

A 330 GT-kbe 4,0 literes, V12-es motor került, amely annak idején még inkább tiszteletet parancsoló 300 lóerővel büszkélkedhetett. Így persze már nem meglepő, hogy 245 km/órás sebességre volt képes.

A nemrég teljesen restaurált, mindössze 3000 mérföldet futott kék autót a Bonhams aukciósház árverezi el február 5-én Párizsban. Persze nem ez John Lennon leghíresebb autója, sokkal inkább az a Rolls-Royce Phantom V, amit két hónappal később vásárolt és igazán színesre pingáltatta.  
Árverésen John Lennon első autója 3