A január 15-én megnyíló Brüsszeli Autókiállításon mutatja be a Renault a megújult Kangoo családot, amely márciustól kerül a kereskedőkhöz. A praktikus modell főként a kínálat átalakításával remél új vevőket.

Külsőre alig észrevehető a frissítés, tekintve, hogy elsősorban nem új formákkal dolgoztak a designerek. Ez annyira igaz, hogy a Renault korábbi sajtófotókat is csatolt a közleményhez, mintha új lenne. A jövőben az egyszerűbb felszereltségű modelleken is fényezett a lökhárító és visszapillantó tükrök háza. De a krómszínű kilincsek és a fényezett védőcsíkok is jóval több autón lesznek jelen. Ugyanakkor a két legmagasabb felszereltségű Kangoo-változat esetében a Be Pop kivitel lökhárítóját használják, amelyen igen látványos szürke betét hívja fel a figyelmet a kocsira. Három színnel bővül a kínálat, amely így már tíz külső fényezést takar.


A belső térben elsősorban az új színek tűnhetnek fel, miután kibővült a szövetkínálat is. Az utaskabin alsó része a jövőben sötétebb, miközben a műszerfal egy kissé elegánsabb grafit fekete borítást kap. A szellőzés vezérlőjét, illetve a szellőzőket is átdolgozták, ezek a felszereltségtől függően matt króm vagy fényes fém díszítést kapnak.

Mostantól minden modellben lesz fordulatszámmérő, fedél a kesztyűtartón, csomagtértakaró és keréknyomás-ellenőrző rendszer.

A Kangoo személyautó variánsa ezentúl főként Euro5-ös motorral készül. Benzinesből így csak az 1,6-os maradt, de az bioetanolos változatban vagy automata váltóval is kérhető.
Dízelből az 1,5-ös motor 75, 90 és 110 lóerős változatait szerelik a kocsiba. Az EU-n kívüli egyes piacokon viszont más erőforrásokkal is választható a Kangoo, ahogy nálunk áruszállító változata is elérhető a jövőben is Euro4-es motorokkal.