Azután, hogy decemberben vázlatokat közölt az új Picantóról a Kia, most közreadta az első valódi fényképeket új kisautójáról.


Ahogy az várható volt, több Kia-modellhez hasonlóan a Picanto is a németesebb, feszesebb formatervet követi. A kocsi orr-része nagyon hasonlít a Vengáéhoz, oldalt pedig két látványos ív teszi azonosíthatóvá az autót.

A vadiúj típus teljes hosszúsága és tengelytávolsága is nőtt. Ahogy az várható, a jövőben kétféle karosszériával készül a Picanto, mert míg jelenleg csak ötajtós létezik, a jövőben lesz háromajtós kivitel is.

Kezdetben kétféle négyhengeres, 1,0 és 1,2 literes benzinmotorral készül az autó, a Kia közlése szerint összesen négyféle hajtásláncban, vagyis várhatóan mindkettő elérhető lesz manuális és automata váltóval is. A kisebb motor 68, a nagyobb 85 lóerős. Egyes piacokon a benzin helyett gázzal, illetve bioetanollal üzemeltethető kivitelben is kapható lesz a kocsi. Már fejleszt a Kia egy másik 1,0 liter hengerűrtartalmú, de háromhengeres motort. A 2013-ra elkészülő egység 69, 80, illetve turbóval 110 lóerős teljesítménnyel készül majd.

Az új Kia Picanto világpremierje jövő hónapban a genfi Autószalonon lesz, az autó forgalmazása még tavasszal megkezdődik.