A Mercedest is gyártó Daimler AG tárgyalásokat folytat az Aston Martinnal, hogy a brit autómárka gyárthatná a Maybach következő generációját – tudta meg a Financial Times. Ám a pletykák szerint nemcsak gyártásról van szó, de az Aston Martin feladatul kapta, hogy tervezze is meg az autót, sőt alkatrész-beszállító is lehetne. Az együttműködés oka egyszerű, a Daimler így olcsóbban állíthatná elő a luxusautót.

A Lagonda tanulmány

A Lagonda tanulmány

A Lagonda tanulmány


Állítólag a munkáért cserébe az Aston Martin hozzáférhetne a Mercedes négykerék-hajtási rendszereihez, de vásárolhatna a németektől benzines és dízelmotorokat is. Ugyanakkor az Aston Martin megkaphatná a Mercedes GL padlólemezét is, hogy saját terepjárót építsen.

Ez olyannyira nem elvetélt ötlet, hogy a 2009-ben a Genfi Autószalon bemutatott Lagonda tanulmány is a Mercedes nagyautójának alapjaira épült. Persze korábban arról is lehetett hallani, hogy az Aston Martin ugyan megépíti a Lagondát, de az nem szabadidő-autó, hanem egy limuzin lesz. Lehet, hogy a pletykákban szereplő limuzin a Maybachot takarja és Lagonda mégis terepjáró lesz?

Minden kiderül, ha 2011 őszén valóban bemutatkozik a Maybach következő generációjának hírnöke a Frankfurti Autószalonon, hiszen hivatalosan cáfolják az együttműködést. Az új Maybach piaci bevezetése 2013-2014 körül történhet meg.