Már jelenleg is sokféle modellt kínál a MINI, hiszen a hagyományos háromajtós mellett választható a nyitható tetős Cabrio, az ötajtós Clubman, illetve a 4×4-es hajtással is elérhető, terepes Countryman. Érkezik egy új kupé és egy roadster, miközben a MINI indul a rali-világbajnokságon és a Dakaron.


Ám ezzel nincs vége, januárban a Detroiti Autószalonon mutatkozik be a Paceman tanulmány, amelynek kidolgozottságát látva biztosak lehetünk benne, hogy szériagyártásra készül vele a MINI. És ezt sajtóközlemény is megerősíti, bár kijelentve, hogy a végső döntés még nem született meg.

A Paceman modern, városi fiatalok autója. Ez az új koncepció ugyanaz, mint a BMW-nél az X6, egy úgynevezett Sports Activity Coupe, vagyis terepjárós jegyekkel felruházott, de aszfaltozott útra kitalált, elsősorban látványautó, egy crossover. Ugyanakkor a Countryman kistestvére, hasonlítanak, de a Pacemanről hiányoznak a hátsó ajtók és a karosszéria sincs annyira megemelve.

Megkapta viszont a MINI kínálatának csúcsmotorját, a John Cooper Works csomaggal felvértezett 1,6 turbót, amely így 211 lóerőt és 260 Nm nyomatékot produkál. Illetve megtalálható benne a Countrymanből ismert ALL4 állandó négykerék-hajtás is.

Mire a négyszemélyes belsővel készült tanulmányból sorozatgyártású modell lesz, nemcsak a hátsó ülésre szerelnek egy középső övet, de kisebb teljesítményű motorokkal (dízellel is) is elérhetővé válik a Paceman és csak elsőkerék-hajtással is készül majd.