Lassították ugyan a közúti forgalmat az életnagyságú, miniszoknyás kartonpapír rendőrnők Csehország több városában, ám szaporították is a balesetek számát, méghozzá a duplájukra. Ami az eredeti célnak természetesen az ellentéte.

A papír rendőrnőket főként olyan kereszteződéseknél állították ki, melyek veszélyesek, ám nincs pénz arra, hogy közlekedési lámpát kapjanak. Mrákotín város polgármestere, Miroslav Pozar a múlt héten még azt mondta, a vezetők ösztönösen lassítanak, ha rendőrt látnak, és elutasította azt a meglátást, amely szerint inkább a miniszoknyás lábak csodálása végett fogják vissza tempójukat az autósok.

Az egyik karambolos autós viszont megerősítette ezt. Mint mondta: nem a női bájak csodálása miatt vette le tekintetét a biztonságosnál hosszabban az útról. “Bevallom, tényleg a nőt bámultam, de csak mert nem értettem, hogy mi a fenéért ácsorog itt ilyen hidegben miniszoknyában és rövid ujjú blúzban?!”
 
Egy helyi rádió viccből anorákot és kalapot adott az egyik kétdimenziós rendőrnőre, hogy az ne fázzon. Az eredmény: másnapra ellopták a pluszruhákat. A cseh belügyminisztérium a balesetek megszaporodása miatt újragondolja a papír rendőrnők telepítését.

Nemcsak rendőrfigurákkal szokás lassítani a forgalmat, de egyes országokban háromdimenziósnak ható képet festenek az útra, amely egy labda után futó kisgyereket ábrázol.  

Forrás: MTI