Egyelőre teljesen bizonytalan, hogy Petter Solberg jövőre indulni tud-e a rali-világbajnokságon. A két éve privátként saját csapatában induló versenyző azonban egy raliversenyen biztosan ott lesz, de nem a WRC-sorozatban.

“Nagyon meglepődtem, amikor Olivier Quesnel, a Citroën Racing és a Peugeot Sport vezetője megkeresett, hogy lennék-e a vendég pilótájuk az IRC-sorozat 2011-es monte-carlói futamán, januárban” – mondta el Solberg. A norvég számára Quesnel nem ismeretlen, hiszen ő a Citroën csapatának vezetője a rali-világbajnokságon.  

“Természetesen elfogadtam a meghívást. A gyár fogja indítani az autót és ők akarnak engem erre a versenyre, hogy jó eredményt szerezzek. Számomra ez újabb versenykilométereket jelent egy versenyautóban, ugyanakkor új kihívást is, hiszen soha nem indultam még IRC versenyen korábban.”


Solberg elmondta azt is, hogy ez csak egyetlen versenyre szól és nem tervezi, hogy az IRC-ben folytassa pályafutását. Arra készül, hogy a rali-világbajnokságban marad és harcba száll a bajnoki címért 2011-ben.

Nem Solberg lesz az első, aki átugrik az IRC-be, hiszen tavaly a Ford-versenyző Mikko Hirvonen is indult a Montén, hogy bemutassa a gyár új versenyautóját, a Fiesta S2000-est. Akkor ő nyerni tudott. Vélhetően ezt várják Solbergtől is, ami bizonyíthatná, hogy a Peugeot 207 S2000 továbbra is ütőképes autó.  

Az IRC-ben ugyanis elsősorban privát csapatok indulnak, akik többféle modell közül választhatnak, de a Škoda mint gyár tavaly letarolta a mezőnyt és a Ford új autója is nagyon fogy, a Peugeot bizonyosan szeretné fellendíteni saját üzletét.

A 2011-es Monte-Carlo-rali január 19-én kezdődik.