Egyelőre teljesen bizonytalan, hogy Petter Solberg jövőre indulni tud-e a rali-világbajnokságon. A két éve privátként saját csapatában induló versenyző azonban egy raliversenyen biztosan ott lesz, de nem a WRC-sorozatban.

“Nagyon meglepődtem, amikor Olivier Quesnel, a Citroën Racing és a Peugeot Sport vezetője megkeresett, hogy lennék-e a vendég pilótájuk az IRC-sorozat 2011-es monte-carlói futamán, januárban” – mondta el Solberg. A norvég számára Quesnel nem ismeretlen, hiszen ő a Citroën csapatának vezetője a rali-világbajnokságon.  

“Természetesen elfogadtam a meghívást. A gyár fogja indítani az autót és ők akarnak engem erre a versenyre, hogy jó eredményt szerezzek. Számomra ez újabb versenykilométereket jelent egy versenyautóban, ugyanakkor új kihívást is, hiszen soha nem indultam még IRC versenyen korábban.”

Szupersztárt igazolt a Peugeot 2
Solberg elmondta azt is, hogy ez csak egyetlen versenyre szól és nem tervezi, hogy az IRC-ben folytassa pályafutását. Arra készül, hogy a rali-világbajnokságban marad és harcba száll a bajnoki címért 2011-ben.

Nem Solberg lesz az első, aki átugrik az IRC-be, hiszen tavaly a Ford-versenyző Mikko Hirvonen is indult a Montén, hogy bemutassa a gyár új versenyautóját, a Fiesta S2000-est. Akkor ő nyerni tudott. Vélhetően ezt várják Solbergtől is, ami bizonyíthatná, hogy a Peugeot 207 S2000 továbbra is ütőképes autó.  

Az IRC-ben ugyanis elsősorban privát csapatok indulnak, akik többféle modell közül választhatnak, de a Škoda mint gyár tavaly letarolta a mezőnyt és a Ford új autója is nagyon fogy, a Peugeot bizonyosan szeretné fellendíteni saját üzletét.

A 2011-es Monte-Carlo-rali január 19-én kezdődik.