Egy New Jersey-i férfi épp a családi bevásárlást intézte, mikor a boltból kilépve egy rabló fegyvert fogott rá. Az áldozat megkérdezte, valódi fegyverről van-e szó, mire a rabló azt felelte: “Kipróbáljuk?” A támadó végül nem mutatta be, valódi-e a fegyver, viszont elkérte a kocsikulcsokat, majd beugrott áldozata autójába, és elhajtott vele – írja a Technet.hu.

A férfi nem esett kétségbe, hanem értesítette a rendőrséget. Bár a lopott kocsikra többségében keresztet lehet vetni, ám ebben az esetben más volt a helyzet, ugyanis az autóban maradt a férfi okostelefonja, egy Motorola Droid, amire ráadásul korábban telepítette a Lookout alkalamzást, mely több más funkció mellett arra is képes, hogy a Google Mapsen keresztül megmutassa a telefon helyzetét.

A rendőrök ennek segítségével rekordidő – 7 perc alatt elfogták a kocsitolvajt. Hasonlóan járt egy másik tolvaj is, igaz ő kimondottan a telefont akarta ellopni. Egy új szolgáltatást, az “Alert & Respond” nevű iPhone-okban is használható rendszert mutattak be az érdeklődőknek. A főként rendőröknek ajánlott program lényege, hogy a GPS-szel valós időben követhetjük nyomon a rendszerbe beállított telefonokat, vagy egyéb eszközöket. Ennek szemléltetésére kérte meg kolléganőjét a cég vezetője. A hölgy a telefonnal elsétált, és egy parkon haladt át éppen, mikor egy biciklis tolvaj kikapta kezéből a készüléket.

A bemutatót figyelők csak azt látták, hogy Kahn mobilja hirtelen, nagy gyorsasággal távolodni kezdett. Mikor kiderült, hogy az iPhone-t ellopták, a GPS nyomkövető segítségével percek alatt elfogták a peches tolvajt, akinek persze fogalma sem volt, hogy épp egy biztonsági rendszer bemutatóját sikerült ellopnia.

Forrás. Technet.hu