Tavasszal jön az új apró Kia 2


Közreadta a Kia a Picanto második generációjának első fotóit. Az eredetileg 2003-ban bemutatott miniautó, amely 2007-ben esett át egy kisebb frissítésen, jövőre nyugdíjba megy. Vagyis ez túlzás, a gyár szokásának megfelelően elsőként csak vázlatokat kapunk a beetetési folyamatban.

Az autót a Kia európai tervezőközpontjában, Frankfurtban álmodták meg Peter Schreyer vezetésével, akinek nevéhez olyan modellek fűződnek, mint a Volkswagen Beetle vagy az Audi TT. A rajzokról is megállapítható, hogy az autó követi családjának tagját, így sok tekintetben emlékeztet majd a Vengára is.

Bár a rajzokról elsőre háromajtósnak tűnhet a Picanto, az ötajtósként mutatkozik majd be. Ám elődjével ellentétben várhatóan tényleg készül majd háromajtós kivitel is. A pletykák szerint teljesen új motorok kerülnek az autóba. A fő vonalat 1,0 literes benzines adja, amely 70, 80 és turbóval 110 lóerő kivitelben is készül majd. Utóbbival készül majd a Sport variáns. A takarékoskodóknak az 1,4-es dízel ajánlható első körben, de 2014-re villanymotorral is elérhető lesz a Picanto.

Az új Kia Picanto világpremierjét a 2011-es Genfi Autószalonon tartják márciusban, a kocsi forgalmazása pedig szinte rögtön megkezdődik.