Egy MINI rendőrautó. Elsőre nem nagy szám, de ezt villanymotor hajtja és az AC Schnitzer tuningolta. Az autó egy kampány része. Németország legnagyobb tuningkiállításán, az Essen Motor Show-n 2004 óta a legnagyobb műhelyek kampányolnak a kókány ellen. Vagyis, hogy csak a bevizsgált, engedélyezett kiegészítőket vegyék meg az ügyfelek. Ehhez a hírveréshez minden évben újabb tuningautót vetnek be, amely rendőrruhába bújik.


Szerepelt már a TechArt Porsche 911-ese, a Brabus Merci CLS-e, sőt az AC Schnitzer sem új fiú, korábban egy BMW 1-essel már részt vett a kampányban.

Műszaki szempontból ugyanolyan a Schnitzer MINI, mint a többi társa, azaz a villanymotor 204 lóerős és 220 Nm nyomatékot produkál. Ezzel 8,5 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 152 km/óra elektronikusan korlátozva. Az akkumulátorok – amelyek a hátsó ülést és szinte az egész csomagtartót elfoglalják – egyetlen feltöltésével a szabvány szerint 240, a valóságban 160-180 kilométert képes megtenni a járőrautó.

Ugyan a motorhoz nem nyúlt az AC Schnitzer, de mégis más vezetni a tuningolt MINI-t, hiszen állítható versenyfutóművet és komolyabb fékrendszert szereltek rá, de nem maradt el a kerekek cseréje sem.

A Police felirat és a fényhíd elég feltűnő, de e nélkül is lenne mit nézni a kisautón. A tuningműhelyben kiegészítő spoilerekkel látták el az első és hátsó lökhárítót, illetve a motorháztetőt is. Az utastérben a rendőrségi rádión túl újdonság az alumínium pedálsor, taposó, valamint kézifékkar és a cég nevével díszített, velúr szőnyeggarnitúra.

Minden elem rendelkezik a TÜV engedélyével, annak ellenére, hogy az autó nem kereskedelmi céllal készült. Persze ha valaki kedvet kap, az elemeket bizonyosan megveheti MINI-jéhez.