Alig néhány hete számoltunk be róla, hogy pár hónap alatt elfogyott a mindössze 500 darabban gyártott GT2 RS. Most egy újabb különlegesség hullott ki a Porsche kínálatából, a GT2 RS kiesésével a kínálat legdrágább modelljévé előlépő Speedster.


A különleges roadstert szeptember végén a Párizsi Autószalonon leplezték le, vagyis alig másfél hónap alatt elkelt mind a 356 darab. Azért csak ennyi készül, mert először a Porsche 356-osból készült Speedster modell. Az egyedi karosszériával készülő Speedster darabonként 201 467 euróba, vagyis 55 millió forintba kerül, ami kétszer annyi, mint a 911 Cabriolet ára.

Az autó nem a Porsche hagyományos modelljei közül egy, ezt a Porsche Exclusive készíti, a cégen belüli részleg, amely 24 éve az egyedi modellekre szakosodott. A kocsiba továbbfejlesztett boxermotor kerül. A 3,8 literes motor teljesítménye eléri a 408 lóerőt, amivel a Speedster 305 km/órás sebességre is képes, egy százas sprintet 4,4 másodperc alatt letud.

Igazi különlegességét azonban nem a motor adja, hanem a karosszéria. A szélvédő 60 milliméterrel alacsonyabb, mint a hagyományos 911 Cabriolet esetében. Emiatt a vászontető is más, a vezetőnek kézzel kell felcsuknia, az összehajtott tetőt pedig egy dupla buborékot formázó fedő rejti. Emellett a Speedster lényegéhez tartozik a kiszélesített hátsó sárvédő.