Londonban 2,9 millió fontért, azaz nagyjából 900 millió forintért elkelt James Bond Aston Martinja. Az árverésen szereplő DB5-ös modellt a Sean Connery által alakított titkos ügynök vezette az 1964-es Goldfinger és az 1965-ös Tűzgolyó filmekben. Az eladásból származó bevételt a Jerry Lee Alapítvány jótékonysági célokra használja majd, társadalmi problémák megoldásánál, mint a szegénység és a bűnmegelőzés. Az autót Harry Yeaggy üzletember vásárolta meg.

Az autó az amerikai rádiós Jerry Lee tulajdonában volt 1969 óta, aki a gyártól vásárolta 12 ezer dollárért (2,4 millió forint).

Az FMP 7B rendszámmal rendelkező Aston Martin nem egy szimpla DB5, igazi kémjárgány, golyóálló pajzsa, forgatható rendszámtáblája, beépített telefonja van, de gépfegyverrel, az üldözők ellen bevethető olajspriccelővel és füstgéppel, illetve az utasoldalon katapultüléssel is ellátták.

Motorja 4,0 literes benzines, teljesítménye 285 lóerő, amellyel az utcai variánsok 233 km/órás végsebességre is képesek voltak. Az autó sokáig csak kiállítási darab volt, de nemrég újra alkalmassá tették közlekedésre is.

Az autó és a kémkütyük:

Jelenet a Goldfingerből: