A hónap elején, a Párizsi Autószalonon mutatta be története legerősebb és leggyorsabb utcai modelljét a Maserati. A GranTurismo MC Stradalét a gyár versenyrészlegének közösen, annak tapasztalatát felhasználva készítették el.


A sportrészleg tudását kiterjesztették a Maserati másik modelljére, a Quattroportéra is, hogy tökéletesítsék a limuzin sportos karakterét. A napokban, az Ausztrál Autószalonon állították ki Quattroporte Sport GT S MC Sport Line típust. Ez egyelőre nem kapott olyan mélyreható átalakítást, mint a GranTurismo, csak egy sportcsomagot dolgoztak ki hozzá. Ez ugyanis a lényeg, a jövőben számos sportos kiegészítő vásárolható meg MC Line néven.

Az alapot ezúttal a Quattroporte legsportosabb változata, a Sport GT S adta, amelyben minden faburkolatot szénszálas műanyagra cseréltek, így a műszerfalon, az ajtókon, a középkonzolon és a sebességváltó körül, de a kormány mögötti váltófülek is ebből készülnek. Emellett a küszöbökre is szénszálas borítás kerül MC Sport Line dombornyomással, de az MC logó feltűnik az új alumíniumpedálokon is.

Ez egyelőre nem túl sok, de minden bizonnyal nem kell sokáig várnunk, míg új spoilereket, majd egy újabb az MC Stradaléhoz hasonló komplett modellt mutat be a gyár.