Loeb gokartban is a legjobb – videó 2 Sebastien Loeb már azelőtt nyert Spanyolországban, hogy elindult volna a világbajnoki raliversenyen, tegnap egy gokartpályán versengtek a ralisok. Akár a Spanyol-rali végeredményét is láthatnánk, miután Dani Sordo lett a második és az aszfalton egyre jobban teljesítő Jari-Matti Latvala a harmadik.


Mindegyik WRC-pilóta három kört mehetett a Salouban található 900 méteres pályán, majd a legjobb idejét számították a versenybe. Loeb végül négy tizedmásodperccel gyorsabb volt mindenkinél, s ahogy más verseny alkalmával, most is nyilatkozott: “Ha elindulok, a győzelemre hajtok. Ez egy remek eredmény a Citroënnek, ismét egy kettős győzelem. Ez nagyon jó a bajnokság szempontjából, kivéve, hogy már megnyertük” – mondta viccesen a hétszeres világbajnok.

 

Loeb azonban nem gokartban az igazán ügyes, hanem raliban, amit ma is bizonyított, mivel minden várakozás ellenére elsőként rajtolva sem került hátrányba a Spanyol-rali délelőtti murvás szakaszain. Három gyorsasági után jelenleg 11,9 másodperccel vezet Sebastien Ogier (Citroën  Junior) előtt és 13,1 másodperccel előzi meg Jari-Matti Latvalát (Ford). Turán Frigyesék a 10.-ek két és fél perc hátránnyal.  

Délután újabb három szakasszal folytatódik a vasárnap délután befejeződő spanyol rali-világbajnoki futam.