3,5 másodperc alatt gyorsul százra

3,5 másodperc alatt gyorsul százra

3,5 másodperc alatt gyorsul százra


Májusban jelentette be új csúcsmodelljét a Porsche. A GT2 RS a stuttgarti gyár történetének legerősebb utcai autója. Azonban a különlegességből csak 500 darab készül. A nagyközönségnek először augusztusban a Moszkvai Autókiállításon megmutatott autóból mostanra az összes elkelt.

De nemcsak az olajból meggazdagodott közel-keleti államokban futnak majd ezek az autók, Magyarországon is elkelt belőle három.

Pedig nem olcsó, minden darab 227 000 euróba (62,38 millió forint) kerül. Ám ez esetben valószínűleg az ár nemigen játszik szerepet. A normál GT2 átalakításából született jármű 3,6 literes boxermotort rejt, de immár változó geometriájú turbófeltöltőkkel szerelik. Teljesítménye 90 lóerővel haladja meg a GT2-ét, azaz 620 LE. Ehhez képest a karbonból gyártott elemek használatának köszönhetően az RS 70 kilóval könnyebb annál, 1370 kilogrammot nyom.

A GT2 RS 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, végsebessége pedig 330 km/óra. Ám nem ezek a legmeggyőzőbb adatok, sokkal inkább az, hogy 7 perc 18 másodperc alatt teljesít egy kört a Nordschleifén, ami minden utcai Porschéénél rövidebb idő.