Nem kétséges, hogy a nemrég bemutatkozott új Swiftből is készít sportmodellt a Suzuki. Állítólag ezt harangozza be az a fotó, amelyen a Suzuki Swift R Concept látható. A valóságban várhatóan a jövő évi Pekingi Autószalonon a nagyközönség elé álló koncepció azonban igen érdekes, mert a képek tanulsága szerint a korábbi modellből készült.

Most 1,6-os szívómotor van benne

Most 1,6-os szívómotor van benne

Most 1,6-os szívómotor van benne


Bár az új Swiftet nehéz megkülönböztetni elődjétől, a részletek mások, a lámpák, a motorháztető, az ajtók eltérők. Kissé fura, hogy miért a régiből készült a tanulmány.

Máskülönben igen szemrevaló a kisautó, amelyet a motoros részleg bevonásával készítettek el. A Suzuki GSX-R 1000 formáit igyekeztek átmenteni a kocsi lökhárítóira és hátsó szárnyára, és állítólag az utastérben is lesz motoros utalás. A karosszéria a hagyományosnál alacsonyabbra került, a sárvédők jóval szélesebbek, hogy helyet adjanak a méretes kerekeknek.

Az igazi érdekesség az a pletyka, mely szerint nem Suzuki-motor kerül az autóba. A Volkswagennek eladott 20 százalékos Suzuki-részesedés nyomán létrejött együttműködés hatására a japánok megszerezték a németek 1,4-es, feltöltős motorját. A 180 lóerős motor pedig igazi ellenféllé teheti a Škoda Fabia RS, VW Polo GTI, Opel Corsa OPC stb. ellen a Swift R-t. A szalonokban leghamarabb 2012 végén jelenhet meg a sportmodell.

Nem ez az első együttműködés autós és motoros részleg között, hiszen a Suzuki SX4-ből már készült ilyen jellegű tanulmány.