Az elmúlt évben a főváros útjain a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szakemberei a társaság által kezelt 1063 km-es szakaszon összesen 21 621 kátyút regisztráltak, de az ország többi részén sem jobb a helyzet. Készülve a téli időjárásra, a KÖBE idén októbertől új termékkel lép be a biztosítási piacra, amellyel csökkenthetők az úthibából származó károk.

A DEFEKT Gumiabroncs és Kátyúkár Biztosítás bevezetésével az egyesület célja, hogy elsősorban a meglévő ügyfeleinek nyújtson szélesebb körű védelmet, hiszen ez a módozat induláskor kizárólag csak azon tagok számára lesz elérhető, akik már rendelkeznek a társaságnál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, illetve ilyen biztosításukat 2011. január elsejétől a KÖBE-nél kötik meg.

A biztosítás 30 000 forintig téríti a kátyú által okozott károkat, amennyiben a kárigény megalapozottságához szükséges dokumentumokat hiánytalanul benyújtják. Káresemény bekövetkezésekor az egyik legfontosabb teendő, hogy amikor csak lehetséges, az autós hívjon rendőrt, aki jegyzőkönyvezi a történteket. Lehetőség szerint készítsünk fényképeket is a helyszínről, a kátyúról és a gépjármű sérüléséről is.

Mindezeken túl évente 3000 forintig és számla ellenében kerékdefekt esetén is elszámolhatók a javítás, centrírozás költségei. A biztosítás díja évente egyszer, egy összegben és előre fizetendő, a konstrukció egyéves teljes díja 1825 Ft.