Várhatóan jövőre, tíz év után leváltják a Lamborghini Murcielagót. Utódját, az egyelőre Jotaként hívott kocsit gőzerővel tesztelik, többek között a Nürburgringen. Itt egy videó az autóról, amelyen a korábbi kémfotókhoz képest már kevesebb a Ferrari Testarossá-s légterelő oldalt, viszont kapott egy méretes kipufogót. Nem valószínű, hogy ennek köszönhető, de nagyon jól szól a Jota. Érdemes meghallgatni.

Alumínium váz és karosszéria teszi könnyűvé

Alumíniumváz és -karosszéria teszi könnyűvé


A hírek szerint a Jota megtartja a Murcielago tengelytávolságát, de elöl-hátul jóval rövidebb túlnyúlásokkal készül a karosszéria. Megfelelően a Párizsban bemutatott Sesto Elemento tanulmánynak, a középmotoros sportkocsi elkészítésénél jelentős mértékben alkalmazzák a karbont.

Szénszálas műanyagból készül az autó központi cellája és a karosszéria számos eleme, de természetesen fémből is elsősorban az alumínium tűnik fel a kocsiban. A Jotát aktív aerodinamikai elemekkel is felszerelik, azaz nemcsak a motorhoz jut majd több levegő, mint a Murcielagónál, de a spoilerek is a sebesség függvényében kezdenek munkába, és megjelenik a fékszárny is.

Továbbra is középmotoros elrendezéssel és összkerékhajtással készül a Lamborghini sportkocsija. Motorja 700 lóerős V12-es, amely 350 km/órás végsebességet biztosít. Mindez azonban csak feltételezés addig, amíg az autó várhatóan jövő márciusban be nem mutatkozik.