Visszahív 85 ezer luxusautót a Mercedes-Benz az Egyesült Államokban a kormánymű lehetséges meghibásodása miatt. A vállalat a 2010-es Mercedes C-osztály, valamint a 2010/2011-es E-osztály Coupe és Cabriolet modelleket hívja vissza a szervizekbe.

Nehezebben lassulhat a Rolls

Nehezebben lassulhat a Rolls


A német cégcsoport indoklása szerint a kormánymű felmondhatja a szolgálatot a kormányrásegítő olaj elszivárgása miatt. Ha ez bekövetkezik, akkor “a jármű irányíthatatlanná válhat, s fennáll a baleset veszélye” – áll a cég közleményében. Az autókat a vállalat térítésmentesen átvizsgálja.

Nem marad le a BMW sem, a bajor gyár több mint 350 ezer autót hív vissza a fékrendszer lehetséges meghibásodása miatt. Világszerte 345 ezer darab 2002 és 2008 között készült 5-ös, 6-os és 7-es BMW-t, valamint 5800 darab 2003-2010 közötti gyártású Rolls-Royce Phantom típusú limuzint rendelnek vissza szervizre, mert előfordulhatnak problémák a fékrásegítő berendezéssel.

A társaság közölte: a fékrendszerben szivárgás indulhat, így csökkenhet a vákuumhatás, aminek következtében nehezebb fékezni. A berendezés azonban így is alkalmas a gépjármű lassítására és megállítására – teszik hozzá. A rendellenességgel összefüggő balesetről vagy sérülésekről nem tud a társaság.

A kocsik többségét, 198 ezer darabot az észak-amerikai piacról hívják vissza.

Forrás: MTI